Kamis, 24 Maret 2011

listening

a few years ago some people didn't have any opportunity to go to school or university. some of them could not go to school because of the far distance between their homes and schools or colleges. but now there is long distance education. people can be students of some colleges or universities without attending the lectures. they get the modules and examinations periodically until they get certificates and degrees. some of  the long distance educations are the Open SLTP, the Open University, the written course, etc



1. this paragraph talks about . . .
a.  people's univesity to go school years ago
b. far distance between people's homes and school
c. long distance education
d. periodic modules and examinations

2. the underline word in the text means . . .
a. being present at
b. listening to
c. giving attention to
d. dealing with

3. what type of the text is used by the winter ?
a. description
b. narrative
c. report
d. recount

my pet
   i have a pet. it is a dog and i call it brown.
brown is a chinese breed. it is small, fluffy and cute. it has got thick brown fur. when i cuddle it, the fur feels soft. brown does not like bones. every day it eats soft food like steamed rice, fish or bread. every morning, i give her milk and bread . when i am at school, brown plays with my cat. they get a long well and never fight maybe because brown does not bark a lot. it treats the others animal in our house gently, and it never eats shoes. brown is really a sweet and friendly animal.

1. what type of the text is used by the writer?
a. report
b. recount
c. narrative
d. descriptive
2. "brown is a chinese breed. it is small, fluffy, and cute."
a. thin
b. soft
c. hard
d. thick

3. the communicative purpose of this text is . . .
a. to describe a particular animal
b. to share an amusing incident with others
c. to present two points of view about an issue
d. to inform the readers about the beauty of brown

4. what is the main idea of paragraph 2?
a. brown my pet dogs , is a chinese breed
b. my chinese breed dog only eats soft food
c. a chinese breed dog does not bark a lot 
d. brown which is a chinese breed is a sweet and friendly animal.









Jumat, 04 Maret 2011

Soal - Soal Grammer Toefl

1. I … campus everyday
a.Go to
b.Going to
c.Went
d.Gone

answer : a

2. She … breakfast every morning
a.Ate
b.Eat
c.Eats
d.Eating

answer : c

3. I … in front of the class now.
a.Sing
b.Sang
c.Sings
d.Am singing

answer : d

4. He … to the office now
a.Is driving
b.Drive
c.Drives
d.Are driving

answer : a

5. They … english lesson
a.Have studied
b.Has studied
c.Are study
d.Is study

answer : a

6. He has … the movie at theatre
a.Watch
b.Watchs
c.Watching
d.Watched

answer : d

7. Adit has been … football since 3 o’clock
a.Play
b.Played
c.Playing
d.plays

answer : c

8. liwa and pevita have been … to the campus until now
a.Walking
b.Walked
c.Walk
d.Walks

answer : a

9. They sometimes … whatever they meet on the way to school
a.talk
b.talking
c.talked
d.is talking

answer : a

10.Young deer ...
a. are called fawns
b. be fawns
c. is fawns
d. are fawns called

Answer : a

11. To score a goal in soccer you ...
a. must kick the ball
b. must kicks the ball
c. may kick them ball
d. must kick them balls

Answer : a

12. If it ... so cloudy, we would plan on having the fair outside.
a. was
b. was not
c. weren’t
d. had not

Answer : b

13. In most circumstances
a.the person that owns the property
b.can claim the rights
c.as money made
d.from drilling oil on their property.

Answer : c

14. ir.sukarno ... first indonesia President.
a. was the
b. became
c. were the
d. are the

Answer : a

15. If I ... your boyfriend, I would never let you down
a. Am
b. Was
c. Were
d. Had been

Answer: c.

15. My parents are ... business trip now
a. Have
b. having
c. Had
d. has

Answer : b.

13 You ... Him in that lobby yesterday
a. see
b. saw
c. soon
d. came

Answer : b.

10. Someone ... service my computer next week
a. Would
b. is
c. Will
d. are

Answer : c

4 Amelia Earhart was ... to pilot her plane across the Atlantic
Ocean.
a. the first and a woman
b. the first woman
c. who the first woman
d. the woman who first

Answer : b

6. He has …. The room
a. Clean
b. cleaned
c. Clear
d. cleans

Answer : b







1. I thought he is a loyal boy. The fact he’s a playboy.
Answer : Is = was

2. When I was walking to school, I meet Dian sastro

Answer : met

3. They was talking about sport when I met them

Answer : were

4. Didn’t make noise, please! The baby is sleeping

Answer : Don’t

5. She have taught English since five years ago

Answer : has